Drakiáda 2015

17.10.2015 14:00

17. října jsme na fotbalovém hřišti Na Slovanech uspořádali už 3. ročník Drakiády! Fotky: https://mamyvuvalech.rajce.idnes.cz/Drakiada_2015/

 

 

Nad Úvaly se vznášeli papíroví draci
K podzimním dnům neodmyslitelně patří i radovánky v podobě pouštění papírových draků. A během sobotního odpoledne 17. října se jich nad fotbalovým hřištěm na Slovanech vznášelo hned několik desítek! Občanský spolek Mámy v Úvalech zde uspořádal již třetí ročník oblíbené Drakiády, kde si přítomné děti mohly nejen pouštět kupované či vlastnoručně vyráběné draky, ale také pro ně bylo přichystáno několik zábavných tematických soutěží. „Kluci a holky měli za úkol strefovat draky na plechovkách míčky či mečem, skládat puzzle s draky, vázat mašle na dračí ocas, anebo projít překážkovou dráhou. Za splnění pak malí účastníci dostali odměny,“ popsala doprovodný program Jana Procházková z občanského spolku Mámy v Úvalech.

Děti si mohly také opéci buřty či jablka u ohně, o který se postarali úvalští skauti, anebo se povozit na kolotoči a zadovádět si na nafukovací atrakci. Veselé odpoledne uzavřelo vyhodnocení deseti nejlepších draků v různých kategoriích. Malí výherci dostali dárky, diplomy a medaile v podobě perníkových draků z rukou úvalského starosty Mgr. Petra Boreckého, který osobně přišel akci podpořit a zhostil se role jednoho z členů poroty. „Děkujeme všem, kteří i přes nepříliš příznivé počasí na Drakiádu dorazili a doufáme, že příští rok se na této akci opět sejdeme v hojném počtu,“ vzkázaly pořadatelky.

—————

Zpět