Tip na rodinnou akci: úklid Pošembeří

21.03.2015 02:11

Jestli chodíte s dětmi na procházku do lesa a není vám příjemný pohled na odpadky a nepořádek v přírodě, možná vás i někdy napadlo, že si snad příště vezmete s sebou pytel a rukavice... Jestli tedy máte chuť přiložit ruku k dílu, nabízí se vám nyní možnost to udělat v rámci akce Ukliďme Pošembeří, která se letos koná od 28. března do 15. dubna. Chcete-li se zapojit, pište na adresu mannovazavináčposemberi.cz nebo volejte na tel. 727 946 341, kde se dozvíte, zda ve Vašem okolí již existuje skupina, ke které se můžete připojit. Anebo můžete sami navrhnout lokalitu, která potřebuje vyčistit, a dát dohromady partu lidí.

Organizátoři mají letos za cíl:

  • Zapojit co nejvíce dobrovolníků a vyčistit krajinu od nahromaděného odpadu.
  • Zmapovat černé skládky a zamezit jejich šíření.
  • Utužit už tak dobré sousedské vztahy společnou prací na dobré věci.
  • Vychovávat k zodpovědnosti od útlého věku.

 

Akce „Ukliďme Pošembeří!“ je zaštítěná Českým svazem ochránců přírody, která je součástí celosvětové kampaně „Ukliďme svět“. Cílem je spojit lidi, kterým není lhostejné jejich okolí a nepořádek, který se tam skrývá, a kteří tak každoročně uklízejí černé skládky.

Díky úsilí všech organizátorů a našich sponzorů (poskytujících nám např. pytle, rukavice, drobné ceny pro děti, plakáty, pomoc s likvidací odpadů a pneumatik jako např. Krajská správa a údržba silnic, nebo Skládka Radim) se v posledním ročníku 2014 podařilo zapojit 28 subjektů a provést tak 28 úklidů (z celkového počtu 61 ve Středočeském kraji), vysbírat cca. 30 tun odpadu a přes 200 ks pneumatik, největší to neřestí Středočeského kraje, a tím se nám nečekaně povedlo získat jedinečné ocenění – titul „Kraj, který prokoukl“. Toto ocenění všechny motivuje do nového ročníku, abychom se ještě zlepšili, protože tím tak zlepšíme životní prostředí pro všechny, co u nás žijí, a to je ten hlavní cíl.

Více informací na www.posemberi.cz

V Úvalech proběhne úklid v sobotu 11. dubna od 9:00 hod., v lesíku nad MŠ Pražská a okolo Kolínské silnice (parkoviště s občerstvením)

—————

Zpět